Ati auzit si voi de artisti celebri care si-au pictat propria gradina in multe din operele lor? Daca aveti in voi porniri artistice, n-ar fi rau sa va transformati gradina in sursa de inspiratie. Multi artisti romani si-au petrecut verile pe tarmul marii si au pictat atat marea cu tot ce o inconjura cat si gradinile caselor in care locuiau.

Nu e nevoie sa ai mult spatiu: un coltisor verde si un loc bun pentru sevalet. Corect?

In imaginea de mai sus ai o propunere, care nu e deloc greu de realizat dar e de mare efect. Sigur ai putea picta cu succes dintr-un asemenea loc: o alee cu pietris de la poarta pana la casa, cativa arbusti (salcie, leandru, maslini) si flori nepretentioase – irisi, margarete, galbenele si plante aromatice scunde. Toate aceste plante iubesc soarele, nu sunt foarte sensibile la seceta si iti ofera un cadru de vis in care sa poti lucra dupa pofta inimii.

Daca stii ca te va prinde toamna la casa ta de vacanta, ai putea broda un pic pe marginea schemei de plantare: langa margarete ai putea adauga Rudbeckia, ai alege soiuri de irisi care infloresc si toamna, 1-2 conifere si cateva muscate. Nimic solicitant in toate astea, dar ai avea o gradina superba aproape pe toata durata anului.

Sursa de inspiratie pentru multe picturi reusite!

Foto: Herry Lawford

Reclame