Daca locuiesti in zone cu veri toride, se intampla sa te pomenesti cu plantele si florile din gradina desfrunzite la baza. Daca tu iti doresti un strat frumos de flori si ajungi sa vezi pamantul crapat de seceta, privelistea e un cosmar pentru gradinarul din tine. Poti sa previ acest lucru prin udari constante sau poti sa apelezi la alte solutii care sa insemne pentru tine mai putina bataie de cap. Bineinteles ca plantele vor continua sa aiba nevoie de apa, dar udarea frecventa nu va mai reprezenta pentru tine un chin.

Solutia se refera la plantele pe care le alegi si la schema de plantare pe care o folosesti. Sa zicem ca iti plac Ziniile sau Carciumaresele. Daca ai un strat numai cu Zinii si te lovesti de problema descrisa mai sus, poti sa refaci schema de plantare (in sezonul de plantare, nu vara pe seceta, bineinteles!). Adica sa plantezi asociat Ziniile cu ierburi decorative si, eventual, Verbene de talie inalta. In felul acesta vei masca uscaciunile si urmele secetei, vei avea o cromatica contrastanta dar fara sa te doara ochii si coltul acela de gradina va continua sa fie la fel de frumos pana toamna tarziu.

Imaginile care insotesc aceste randuri au fost realizate intr-o gradina germana, in plina vara. Ce parere ai? Merita urmat sfatul?

Foto: petrOlly 

Anunțuri