Se intampla adesea ca, in decursul sezonului de vara, sa nu mai avem pete de culoare si contraste in gradina. Nu e chiar de mirare de vreme ce temperatura ridicata produce trecerea rapida a florilor. Problema e ca din cauze explicabile, ajungem sa nu ne mai placa felul in care arata propria gradina. Si daca un sezon patim asa ceva, e bine sa reevaluam situatia asa incat in sezonul urmator sa stam mai bine.

O prima propunere este gardul viu scund (poate fi din buxus) si plantele cu flori de culori contrastante, care sa reziste la temperaturi ridicate. Uite-te mai sus cat de bine arata acel mic rond bordat de buxus si populat cu levantica! Poti folosi si alte plante care se preteaza la plantare grupata si care au durata lunga de inflorire. Imagineaza-ti ca in loc de statueta plantezi o tufa superba de trandafiri! Nu-i asa ca obtii un colt deosebit de gradina si un parfum inegalabil?

Nu exista problema pe care sa o aiba gradina ta si care sa nu aiba si o rezolvare eleganta. Te-ai convins de asta, nu-i asa?

Foto: Maxwell Hamilton

Reclame