Festivalul Florii de Cires nu este doar o traditie japoneza pentru inceputul lunii aprilie (datele variaza in functie de vreme). Este un aspect socio-cultural care a depasit granitele unei tari. Am descoperit un pic uimita ca exista excursii internationale organizate in mod specific, pentru ca strainii sa poata participa si ei. Nu mai vorbesc ca japonezii se pregatesc cu cateva saptamani inainte: stiu buletinul meteo, stiu unde anume vor merge ca sa admire florile de cires, ce bunatati vor lua in cosul de picnic si cu cine se vor intalni la destinatie.

Locurile de admirat florile sunt superbe, indiferent unde sunt. Pot fi in inima oraselor, pe bulevarde special amenajate, in parcuri si gradini botanice sau in padurile care capata un aspect mirific cu atat de multi pomi in floare. Sunt multe soiuri de ciresi: cu flori albe sau roz, cu petale simple, duble, triple si margini dantelate (despre toate aceste frumuseti vom vorbi cu alta ocazie).

Te las in compania imaginilor ca sa-ti poti imagina frumusetea unui astfel de moment. Sau poti sa initiezi un obicei nou in familia ta: sa iesiti cu totii in natura, sa admirati felul in care se instaleaza primavara: in gradina voastra sau in parcurile din apropiere. N-ar fi frumos?

Foto: Tatiana Gerus

Reclame