V-am marturisit deja ca imi plac artarii, nu-i asa? Si e explicabil. Vrei sa ai o gradina moderna – artari. Vrei o gradina japoneza – artari. Vrei o gradina cu iaz sau curs de apa – artari. In plus, cativa ani poti cultiva artarii pana si in ghivece pe balcon. Iar soiurile care se comercializeaza, desi sunt cam scumpe, chiar merita efortul de a le avea in propria gradina. Sau balcon, terasa, etc.

Dincolo de toate aceste argumente, ne cumparam artari ca sa avem eleganta si decor exploziv pe durata toamnei. Nu-i asa? Dar ia uitati-va in poza de mai sus: sigur nu e toamna, iar frunzele artarului sunt deja rosiatice! Ati ghicit, e primavara – pentru ca ploaia de petale de flori de pe pamant tradeaza acest lucru – dar frunzisul este atat de frumos si poate ramane la fel de frumos pana la primele geruri.

Ce vreau sa spun? Ca e musai sa fii atent la ce soi de artar iti cumperi, sa stii cum se comporta de la faza de mugure de frunza si pana cand frunzisul cade complet de pe crengi. Numai asa poti sa alegi exact ce-ti trebuie. Spor la cumparaturi!  

Foto: Tatiana Gerus

Reclame