E toamna si este vremea plantarilor! Daca vrei ca la primavara sa ai o gradina colorata, plina de flori, inseamna ca trebuie sa faci ceva chiar acum, pana sa vina gerul si sa stai inchis in casa. Daca iti place stratul mixt de primavara din imaginea de mai sus, inseamna ca iti trebuie bulbi de lalele, panselute sub forma de rasad viguros si primule. Poti alege orice combinatie de culori iti place tie, insa trebuie sa ai grija ca nu toate florile sunt la fel si nu au nevoie de aceleasi ingrijiri.

Cu cat iei soiuri de lalele mai deosebite, cu atat sunt mai sensibile la frig si la seceta. E posibil sa aiba nevoie de protectie peste iarna si de udare peste vara. Panselutele vor inflori doar de doua ori (toamna/iarna o data si inca o data in primavara), dupa care va trebui sa-ti iei alte rasaduri. Primulele nu au toate aceeasi rezistenta la frig. Citeste etichetele plantelor pe care le cumperi asa incat sa stii daca e necesara peste iarna vreo forma de protectie.

Chiar daca acum e ceva bataie de cap, sigur vei ajunge la concluzia ca a meritat efortul. Primavara urmatoare va fi extraordinara in gradina ta! Bucura-te!

Foto: Paolo Rosa

Anunțuri