Cand spui “chiosc de gradina” ce-ti rasare in minte? Cumva o constructie clasica din lemn inconjurata de flori? Daca da, inseamna ca am pentru tine o sugestie care izvoraste din poza de mai sus. Iata ce chiosc romantic inconjurat de trandafiri si levantica! Imagineaza-ti de incantare olfactiva te-ar incerca de primavara si pana toamna tarziu, stand in chiosul tau, in momentele de relaxare…

Daca te-am starnit cu ideea asta, sigur gasesti pe net schite care sa te ajute sa construiesti chioscul, ca un bun constructor ce esti. Insa, trebuie sa iei lucrurile pe rand. Construieste aleea dintre casa si chiosc mai intai. Apoi construieste structura chioscului cu toate cele necesare. Protejeaza bine totul asa incat peste iarna sa nu ai stricaciuni. La primavara, dupa ce se topeste zapada, indeparteaza protectia. Sapa pamantul din preajma chiosului si amesteca-l cu ingrasamant natural.

Dupa minim 3 saptamani de la aceasta operatiune, poti incepe sa plantezi tandafirii. Daca vrei niste soiuri rare, comanda-le de la furnizori seriosi. Nu te multumi cu orice daca vrei sa ai un loc de odihna deosebit! Dupa ce ai terminat cu trandafirii, completeaza cu levantica. Ai grija ce soiuri cumperi, pentru ca pe piata pot fi soiuri rezistente dar plantele in sine sa fie fragile. Ce vreau sa spun cu asta? Spun ca desi anumite soiuri sunt cunoscute ca rezistente la iernile noastre, ca sa ai rezultate bune cu ele, trebuie ca si plantele pe care le cumperi sa fie viguroase. O sa te coste mult atat trandafirii rari cat si exemplare de levantica, asa ca strange bugetul necesar pe perioada iernii asa incat sa n-ai de suferit la primavara.

Treptat plantele vor creste, se vor inmulti si vei putea obtine in 2-3 ani efectul de mare de flori pe care il vezi in poza de mai sus. Iti doresc spor la treaba si sunt tare curioasa sa vad rezultatul muncii tale.

Foto: ukgardenphotos

Reclame