Mamicile au un milion de preocupari pe langa casa, asa ca greu de tot mai apuca sa-si faca si ele bucuria de a petrece un pic de timp prin gradina sau printre flori. Uneori trece timpul tot mergand din treaba in treaba si intr-un tarziu realizeaza ca nici macar nu le-au pus apa bietelor flori. Sunt tentate sa roage unul dintre copiii mai mari sa le ude si se grabesc sa le puna in mana stropitoarea. Insa, unii dintre ei au buna intentie, dar nu si cunoastere. Asa ca exista riscul sa strice mai mult decat pot sa ajute.

Draga mamico, cei mici trebuie sa aiba macar informatiile de baza despre udare, pentru ca stii si tu ca a uda nu inseamna sa toarne apa in ghivece sau la radacina plantelor. Inseamna sa le cunoasca macar putin pretentiile: ce fel de flori sau plante urmeaza sa ude, poate sa le stropeasca sau nu pe frunze, sunt mai setoase in anumite sezoane sau nu vor decat putina apa… Vezi, este si udarea plantelor o mica scoala pe care trebuie s-o faci cu cei mici.

Abia dupa aceea le poti da treptat mici insarcinari in lumea verde: sa culeaga uscaturile de pe tufe, sa ciupeasca lastarii tineri, sa evalueze nevoia de apa a plantelor, sa recunoasca mai apoi daunatorii… Acum ca tot veni vorba de asta, lectiile de botanica in aer liber pot fi modalitati grozave de a petrece timp cu copiii. Le va folosi si lor. Si tie. Si plantelor. Nu-i asa?

Foto: Flora Dania

Anunțuri