Iata ce bine arata impreuna aceste plante: Achillea, Kniphofia si Asterul. V-ati gandit de ce? Iata cateva argumente: au talii similare, flori in culori contrastante, infloresc in aceeasi perioada, cresc in aceleasi conditii. Adica au nevoie de soare din belsug, diferente de temperatura dintre zi si noapte si tolereaza mai degraba uscaciunea si solul sarac decat umiditatea excesiva. Cam asa, cam cum e pe la noi toamna. Ele infloresc fara dificultati si pe timpul verii, insa toamna pare ca le revigoreaza: infloresc mai mult si mai frumos.

Achillea nu cere cine stie ce ingrijiri in zona noastra, pentru ca unele soiuri sunt endemice. Rezista atat de bine la uscaciune incat florile lor se pot folosi in buchete si gradini atat in stare naturala cat si uscate. Kniphofia are o oarecare sensibilitate la ger, pentru ca este planta de zona 5 (minim) dar daca este bine protejata peste iarna nu va avea dificultati. Asterul este si el foarte tolerant. Toate cele trei plante au soiuri cu flori in mai multe culori, toate intense si frumoase. Asa ca nu va ramane decat sa va alegeti culorile preferate si sa vi le comandati de la furnizorii preferati. De ce zic asta? Pai, pentru ca nu prea le-am vazut prin magazine. Asterul apare ocazional, Kniphofia este invariabil uscata in pachete atunci cand se gaseste iar Achillea… gasesti numai pe pajistile din zonele de deal si poate in cele de munte. In magazinele cu produse de gradinarit chiar nu am vazut-o vreodata.

Asa ca, veti avea ceva bataie de cap pana ce veti pune la cale un astfel de strat mixt de vara si toamna. Insa va asigur ca va merita osteneala.

Foto: ukgardenphotos

Anunțuri