Te gandesti cum sa-ti transformi gradina de vara si nu stii cum? Ai flori frumoase in gradina insa te-ai plictisit de felul in care aceasta este organizata? Iata ce iti propun: asociaza Crinii cu Rudbeckia.

Daca ai crini parfumati de talie inalta, atunci alege soiuri inalte de Rudbeckia. Daca ai soiuri pitice, poti gasi si Rudbeckia de talie mica. Rezultatul o sa te incante, chiar daca e putin surprinzator. Majoritatea crinilor si Rudbeckiilor au flori in culori calde asa ca daca vrei sa adaugi cateva accente cu flori in culori reci, poti sa completezi stratul tau mixt din gradina cu Phlox. Dupa cum stii, majoritatea soiurilor inalte de Phlox paniculata au flori mov sau lila, deci sunt numai bune pentru ceea ce iti trebuie. Taliile se sincronizeaza, culorile si parfumul florilor de asemenea. Vei obtine un colt de gradina pentru incantarea sufletului tau.

Bineinteles ca nu trebuie sa incepi acum sa muti plantele, ci la toamna, cand e momentul potrivit. Pana atunci, identifica plantele care trebuie mutate, vezi ce anume trebuie sa mai achizitionezi la toamna si afla care este cel mai potrivit loc pentru noua asociere. Spor la planuit si gradinarit.

Foto: Ali Eminov

Reclame