Daca ti s-a intamplat si tie sa piezi Rhododendronii (si Azaleele) chiar inainte sa infloreasca, sa stii ca nu esti singurul. Sunt plante dificile pentru gradinile noastre, pentru ca variatiile de temperatura sunt mai mari decat le place lor, soarele arde cu putere si usuca pamantul care se afla in strat subtire peste radacinile lor. In plus, adesea nici macar pamantul care exista nu este cel potrivit. Asadar, sfatul pe care il cauti este acesta: trebuie sa uzi Rhododendronii.

Un prim moment de sensibilitate se petrece in luna mai, cand temperatura incepe sa creasca. Peste vara va mai fi nevoie sa-i uzi inainte de perioadele secetoase. Si, n-o sa-ti vina sa crezi, trebuie sa-i uzi si inainte de a intra cu ei in iarna. Pentru ca daca pamantul ingheata, radacinile vor muri de sete mai inainte sa moara de frig. E adevarat, iti cam dau bataie de cap, dar ce frumosi sunt! Asta nu poate sa nege nimeni…

E bine sa-i plantezi la umbra, in pamant special pentru Rhododendroni, aproape de o sursa de apa si daca umiditatea din aer e foarte scazuta le prinde bine sa-i pulverizezi ocazional. Spor la gradinarit!

Foto: ukgarden photos

Reclame