Vreti sa faceti si voi o amenajare complexa care sa contina vedete pentru sfarsit de primavara si inceput de vara? De fapt, un astfel de strat mixt incepe sa atraga atentia atunci cand infloreste Wisteria. Atractia se incheie vara tarziu cu ultimele flori de Salvie. Intre timp sunteti rasfatati de Bujori si Weigela. Nici ca se putea gasi o combinatie mai fericita si mai usor de aplicat la noi in tara.

Merita sa fac cateva mentiuni: Wisteria a fost tunsa asa incat sa nu se catere pe un suport ci sa formeze tulpini lemnoase si sa fie vizibila cand infloreste de la o inaltime de aproximativ 1.5 m. Weigela este tunsa, insa nu sever. Are un aspect compact, dar natural. Salvia e bine sa fie matura cand o plantati asa incat sa se incadreze mai bine in amenajare.

De asemenea, tineti cont ca bujorii infloresc abia dupa 3 ani de la plantare, daca folositi radacini sau tronsoane de radacini. Puteti folosi si alte varietati de Weigela si de bujori, daca doriti. Cateva pietre mari pe post de bordura sunt suficiente ca elemente decorative, pentru ca plantele fac tot farmecul. Asa-i ca e minunat si ca va doriti si voi in gradina o astfel de amenajare? Eu marturisesc ca sunt topita… 🙂

Foto: Lee Wright 

Anunțuri