Weigela este un arbust deosebit, cu adevarat. Si spun asta pentru ca m-am indragostit pe loc de el cand l-am vazut plin de flori. Ti se intampla asta indiferent ce varietate de Weigela ai avea plantata in gradina.

Sezonul de maxima inflorire este in luna mai si in iunie, in functie de felul cum evolueaza temperaturile. Daca tranzitia dintre primavara si vara se face treptat si cu temperaturi medii, atunci florile Weigelei vor tine mai mult si vei avea ocazia sa te bucuri de ele pe indelete. La unele varietati culoarea florilor se schimba, iar frunzisul poate fi variegat exact ca la unele tufe de corn (chiar sunt greu de deosebit daca nu sunt inflorite).

Se inmulteste usor chiar si din lastari cruzi, direct in gradina, daca plantarea se face in pamant fertil si in amplasament partial insorit. In primul an va creste numai cativa cm, dar in anii urmatori isi va dubla si apoi tripla dimensiunile. Va ajunge un arbust asa frumos ca e chiar pacat sa nu va puneti si voi unul in gradina. Nici macar nu e vorba de o planta scumpa! Dar e asa frumoasa…

Foto: Cookie M, beautifulcataya, normanack

Reclame