Va plac crinii? In mod sigur. Insa, orice fel de crini ati alege, oricat de frumosi ar fi iei, luati individual, nu ar avea impactul decorativ al unui lan. Asa ca mi-am propus sa atrag atentia asupra felului in care ii plantati.

Amplasamentul ideal pentru crini este unul partial insorit. Le place pamantul fertil, afanat dar care sa retina suficienta umiditate. Daca au prea mult soare sau daca pamantul de la radacina se usuca repede, nu veti reusi sa va bucurati de florile lor o perioada prea lunga. Daca sunt plantati la umbra sau daca pamantul retine prea multa apa, nu vor avea viata  lunga. La umbra deasa fac putine flori, iar pamantul ramane imbibat in apa o perioada mai lunga asa incat exista riscul ca bulbii sa putrezeasca. Daca ii plantati risipit prin gradina, amestecati cu alte flori, nu veti obtine impactul vizual pe care il doriti. Cel mai bine este sa faceti plantari grupate. Poate ca nu aveti atat de multi crini in gradina, dar cel mai bine este sa imitati cumva lanul din imaginea de mai sus.

Iar daca tineti sa faceti si mici asocieri cu alte plante, ideal este Phloxul de talie medie. Am avut in gradina o astfel de combinatie si va marturisesc ca vara a fost minunata: parfumata si colorata. Iar cele doua tipuri de plante s-au imbinat perfect. Incercati si voi.

 Foto: Gideon Davidson

Anunțuri