Keukenhof este o gradina sau un parc expozitional sustinut de producatorii olandezi de bulbi din zona Lisse. Unii spun ca e o amenajare fortata si ca totul este o alta fata a comertului cu flori. Poate ca intr-o oarecare masura e adevarat, insa daca se intampla sa fiti in Olanda cand se deschide gradina e bine sa mergeti s-o vedeti. Aveti ocazia sa descoperiti soiuri noi de lalele, narcise, zambile si alte flori frumoase, sa identificati scheme de plantare pe care le puteti aplica si in propria gradina si sa faceti achizitii de bulbi.

Daca intrebati “merita?” eu v-as spune ca da, pentru ca piata romaneasca contine o multime de banalitati – mai ales de cand cu criza care nu se mai termina. Magazinele nu-si mai asuma riscul de a aduce soiuri mai rare de teama sa nu ramana cu ele nevandute. Asa ca, daca gasiti ceva care chiar va place, cumparati-va!

Si nu uitati sa faceti poze. Atunci cand amintirile devin cetoase, pozele va ajuta sa va amintiti ce v-a placut cand ati fost in vizita si e indicat sa aplicati si voi in gradina. Sigur drumul pana acolo n-o sa fie degeaba!

Foto: Douglas Sprot, Emmanuel Parent si Leszek Kozlowski

Pentru mai multe informatii vizitati: site-ul gradinii

Reclame