Ca sa poti avea o gradina superba primavara trebuie sa stii ce lalele ai si cum sa le plantezi de toamna. Daca le iei la gramada si plantezi bulb langa bulb intr-o parcela din gradina s-ar putea ca primavara sa nu ai decat un efect de lan. Un lan de flori poate fi frumos, pana la un punct, insa eu sunt convinsa ca iti doresti mai mult decat atat.

Ca sa reusesti mai mult trebuie sa ai bulbii sortati. Trebuie sa stii culoarea si forma florilor, inaltimea tijelor la maturitate, sezonul de inflorire (timpuriu, tarziu, etc.). Cu cat ai mai multe informatii despre fiecare soi, cu atat poti obtine un efect decorativ mai frumos. Dupa aceea mai conteaza cum le asociezi pe soiuri, in ce loc din gradina le plantezi asa incat primavara sa fie foarte vizibile si ce alte plante poti sa pui in preajma lor.

De exemplu: daca ai un gard viu scund in gradina poti sa folosesti soiuri bicolore de lalele; poti sa formezi mici insule colorate de lalele inconjurate de primule, myosotis, bellis, muscari sau panselute; le poti planta de jur-imprejurul bazei unui copac spectaculos; de o parte si de alta a unei alei care sa mearga spre intrarea in casa.

Din punct de vedere cromatic, poti sa mergi pe ideea de armonie sau de contrast cu ajutorul catorva rasaduri de plante anuale.

Foto: Stephen Mills, Kristi si Mark Pouley

Anunțuri