Rhododendronii reprezinta o mica minune in gradinile de primavara. Cele mai frumoase exemplare se intalnesc in Japonia, Marea Britanie si Statele Unite. Ei dezvolta bine in climatul insular care este umed si fara diferente mari de temperatura. Inainte sa va cumparati Rhododendroni pentru propria gradina e bine sa faceti o mica cercetare asa incat sa nu luati ceva nepotrivit. E pacat sa vedeti ca plantele mor sub ochii vostri si ca va alegeti si cu paguba financiara!

Sunt tot felul de Rhododendroni. Poate sa difere talia la maturitate, ritmul de crestere, rezistenta la frig sau la uscaciune, perioada de inflorire, culoarea si forma florilor, etc. Pe piata noastra gama distribuita nu este una mare, dar chiar si asa e bine sa va documentati. Nu va mai multumiti cu ceea ce gasiti la intamplare prin magazine. Nu totdeauna e suficient sa alegeti plantele in mod vizual (adica pentru ca va place ceea ce vedeti). Daca vreti sa aveti o gradina frumoasa, sanatoasa si sa nu va alegeti cu pierderi financiare e musai sa stiti exact ce cumparati. Am gasit o baza de date cu soiuri de Rhododendroni care va permite sa faceti diverse selectii si sa obtineti denumirea soiurilor care vi se potrivesc.

Daca nu le gasiti pe piata noastra, vi le puteti comanda destul de simplu din pepiniere aflate in tari UE. Comanda se face online, se achita cu card bancar iar coletele cu plante se trimit prin curier sau posta. E adevarat, va asumati un risc in privinta transportului, dar tot ce e frumos merita un strop de straduinta, nu-i asa?

Foto: Karen

Anunțuri