V-ati intrebat si voi de ce va place amenajarea unei gradini mai mult decat alta? Eu una am ajuns la concluzia ca ce ne place cel mai mult este naturaletea unei amenajari. Felul firesc in care plante diverse se impletesc si formeaza o imagine armonioasa. Nu ma credeti?

Incercati sa comparati imaginea de mai sus, care este una cat de naturala este cu putina, cu imaginea unei gradini care foloseste numai plante vedete care sa atraga atentia in mod excesiv. Sunt cateva gradini celebre care mizeaza in amenajarea lor tocmai pe aceasta idee si care mie nu imi plac absolut deloc. Florile luate individual sunt foarte frumoase, insa asocierea lor este una nefireasca, asa cum nu gasesti in natura.

Asa ca recomandarea mea pentru cei care abia urmeaza sa-si amenajeze o gradina este sa observe cu atentie terenul pe care il au, plantele endemice si gradinile din jur. Vor avea astfel ocazia sa vada care sunt plantele carora le merge bine in respectiva zona, ce asocieri placute sa faca si sa-si dea seama care sunt inovatiile pe care le poate aplica in propria gradina asa incat sa fie totul cu mult stil si bun-gust.

Foto: ukgardenphotos

Reclame