Chiar daca afara e zapada si ger, nu e nimic pe lumea asta care sa te impiedice sa visezi, nu-i asa? Eu una visez la o primavara calduta si colorata. Imi amintesc cu drag de un an in care primavara a fost superba in gradina. A fost un an in care parca toate plantele au explodat in inflorire abundenta. Oriunde te uitai in gradina aveai ceva de vazut, analizat, pozat. Evident si animalutele simteau asta si vedeai cum cateii si pisicile se plimbau pe micile alei.

Spanz, viorele, chionodoxa, eranthis, zambile, narcise, ghiocei, lalele, fritillaria, brebenei, caltha, vinca, lacramioare, caldaruse, muscari, allium, weigela, kerria, gutui japonez, liliac, primule, irisi, margarete… toate au lucrat la crearea unei primaveri de vis. Daca e sa va dau un sfat asa incat sa aveti si voi o astfel de primavara este sa incepeti sa o pregatiti de toamna. Faceti o schema a gradinii, cu locurile libere pe care le aveti, tipul de sol si numarul de ore de soare care ajung in fiecare zi la acele amplasamente.

Dupa aceea faceti o lista de plante preferate si documentati-va despre fiecare in parte. In felul asta o sa vedeti ce se potriveste in gradina voastra si veti putea trece la treaba fara grija unor eventuale pierderi sau nereusite. Spor la treaba!

Anunțuri