Magnolia este un arbust sau pom iubit in mod deosebit pentru florile sale de primavara, care se formeaza chiar inainte sa apara frunzele. Florile sunt mari, parfumate si spectaculoase. Sunt si soiuri care infloresc inclusiv vara si ocazional toamna, insa inflorirea de primavara este cu adevarat deosebita.

Magnolia creste greu in primii ani si este sensibila la uscaciune si la vant. Din acest motiv e bine sa nu va cumparati plante cu radacina nuda. Dupa plantare trebuie sa o udati pana cand vedeti ca arbustul incepe sa creasca. E bine sa retineti ca are radacini de suprafata si pot fi ranite atunci cand gradinariti la baza lui. In timp, ajunge sa aiba o coroana destul de mare, cu aspect globular, motiv pentru care va umbri o suprafata destul de mare din gradina.

Insa, il puteti asocia fara dificultati cu plante bulboase de primavara si chiar de vara. Pentru ca vantul sa nu ii rupa crengile e bine sa aiba un tutore in primii ani de vegetatie, iar amplasamentul sa fie macar partial adapostit. Crengile se pot rupe usor din cauza vantului chiar si atunci cand magnolia devine un pom viguros.

Foto: Mike Gifford & Wundoroo

 

Anunțuri