Iata o planta simpatica! Chionodoxa este o planta bulboasa de mici dimensiuni, care se asociaza excelent cu narcisele pitice cu inflorire timpurie. Le merge bine in primaverile mai racoroase si mai umede. Daca primavara vine brusc cu temperaturi ridicate, inflorirea se produce rapid si nu mai apucati sa va bucurati de micile flori albastre. Soiurile cu flori albastre sunt cele mai raspandite, dar nu singurele. Mai sunt si soiuri cu flori albe si roz, pastrandu-se aspectul bicolor, eventual cu o mica dunga pe lungimea petalelor.

Ele se planteaza toamna, la o adancime de 5-7 cm, in maniera grupata. Adica, daca doriti sa obtineti o pata e culoare, e bine sa aveti cateva zeci de bulbisori pe care sa-i plantati alaturat. Pentru ca bulbii sunt mici, e bine ca peste vara sa-i udati din cand in cand asa incat deshidratarea solului din cauza secetei sa nu-i afecteze. Daca nu-i udati, e posibil sa nu mai rasara in primavara urmatoare. In iernile extrem de reci, e bine sa ii acoperiti cu un strat de frunze. Dat fiindca adancimea de plantare e mica, exista si un oarecare risc de inghet.

In momentul infloririi, planta are pana in 10 cm inaltime. Nu este spectaculoasa prin dimensiuni, ci prin culoarea vie, proaspata a florilor si prin contrastul frumos pe care il realizeaza cu narcisele (in majoritate cu flori galbene).

Foto: Chris Kreussling, Shihmei Barger, 

Magnus Hagdorn, Beryl McMillan  

Reclame