Kniphofia si Asterul sunt vedete ale gradinii de toamna, desigur alaturi de crizanteme si alte frumuseti. Le vom trata impreuna, pentru ca se si pot planta impreuna. Argumentele sunt legate de perioada lor de inflorire, de alternanta taliilor si de culorile contrastante ale florilor. Asa-i ca daca le priviti alaturi realizati ca o pereche mai frumoasa de toamna nici ca puteti gasi?

Kniphofia se cumpara primavara sub forma de radacina cu muguri si se planteaza in gradina dupa ce trece riscul de inghet. Daca gasiti in comert pachete cu radacini fara muguri, nu le cumparati, pentru ca nu vor incolti si dati banii degeaba pe ele. O radacina de Kniphofia cu multi muguri produce o tufa frumoasa cu multe flori in sezonul de vegetatie.

Asterul se vinde rar la ghiveci la sfarsitul primaverii sau pe durata verii, dar il puteti obtine relativ usor din seminte. Odata obtinute plantele dorite, trebuie sa le si ingrijiti corespunzator. O planta de aster frumos tunsa la inceputul verii, se va ramifica si va produce o adevarata mare de flori pana toamna tarziu.

Asociati aceste frumuseti cu cateva ierburi decorative si… gata coltisorul ideal pentru toamna!

Foto:  ukgardenphotos

Anunțuri