Pana acum cativa ani nu gaseai Heuchera prin gradinile noastre. Treptat insa, planta a castigat in popularitate datorita frumusetii foliajului sau si a nenumaratelor soiuri existente. Fiecare soi are propriile forme si culori ale frunzisului, motiv pentru care isi gasesc cu siguranta locul potrivit in orice gradina. De la verde argintiu, ruginiu autentic, roz si purpuriu… Toate culorile se regasesc in aceasta planta si in soiurile sale. Sunt atractive si mai mult in perioada de toamna si chiar de iarna.

Plantele sunt versatile – se pot folosi atat in gradina cat si in aranjamente pentru recipiente. Se pot planta la umbra dar si in soare direct, cu conditia ca solul sa fie suficient de umed. Tija florala este inalta, iar florile arata ca niste clopotei gratiosi, de mici dimensiuni. Este o planta rezistenta la frig, la umiditate in exces dar si la uscaciune.

Frunzele sale devin ireal de frumoase in momentul primelor geruri. Dupa 3-5 ani de vegetatie puteti separa tufa (atentie cum taiati radacinile!) si astfel veti obtine mai multe plante. O puteti asocia cu nenumarate alte plante din gradina si veti fi incantati de frumusetea si comportamentul sau!

Foto: FarOutFlora

Anunțuri