Ce flori plantati in gradina asa incat la inceputul verii sa aveti un astfel de strat mixt inflorit abundent? Dincolo de un amplasament insorit si de un pamant fertil si bine drenat, aveti nevoie de florile potrivite. Va trebuie cateva radacini de lupini, cativa bulbi de allium si mai multi tuberculi de dalii sau soiuri obtinute din seminte primavara devreme. In functie de forma si dimensiunea parcelei de pamant pe care o aveti, plantarea are loc in functie de talia plantelor la maturitate.

Atunci cand achizitionati dalii, uitati-va pe eticheta asa incat sa stiti care este inaltimea maxima la care ajung respectivele soiuri. Uneori, chiar si daca alegeti cu atentie, soiurile de pe pachetele cumparate sunt altele decat ceea ce primiti in realitate. E mai sigur din punctul asta de vedere sa luati daliile gata inflorite (se vand la ghivece, gata inflorite si nu sunt prea scumpe).

Soiurile de allium cu flori mari sunt in general sanatoase si corespund sortimentelor indicate pe etichete. Lupinii se pot cumpara sub forma de seminte, radacini, rasaduri mici sau plante mai mari, la ghivece. Alegeti dalii cu flori in nuante de roz, allium si lupini in nuante de mov si albastru. Veti obtine un strat precum cel din imagine, cu inaltimea maxima de aprox. 60 cm si cromatica armonioasa.

Foto: Karen Roe

Reclame