Atunci cand iti amenajezi o gradina esti tentat adesea sa faci exceptie de ierburile decorative. Iti doresti sa ai atatea frumuseti, incat bietele ierburi raman mereu la coada si in final nu mai e loc pentru ele. Dar, gradina nu trebuie privita ca un amalgam de plante, oricat de frumoase ar fi ele. Este mai mult decat atat!

Un principiu interesant si util al amenajarii gradinilor este acela de a avea ceva frumos de privit in fiecare sezon. Si pornind de aici iti dai repede seama ca toamna tarziu sau iarna, gradina nu prea mai are puncte focale. Intr-un astfel de moment iti amintesti de ierburile decorative. Planteaza si cateva ierburi decorative de genul celor din imaginea alaturata si astfel vei avea o gradina frumoasa si atunci cand celelalte vedete colorate si-au incheiat ciclul de vegetatie.

Ierburile sunt foarte frumoase si in asociere cu flori sau arbusti, asa ca sigur le puteti gasi loc in gradina voastra. Ele nu prezinta interes numai toamna sau iarna ci si in celelalte sezoane, daca sunt frumos asociate cu alte plante.

Foto: ukgardenphotos

Anunțuri